Betala hyra

Information gällande betalning av hyra

E-faktura

Med e-faktura får du din hyresavi direkt till din internetbank eller till mobilappen. Du godkänner betalningen med en enkel knapptryckning istället för att fylla i långa OCR-nummer. För att skapa e-faktura loggar du in på din internetbank och anmäler att du vill ha e-faktura från det bostadsföretag som står på din tidigare hyresfaktura. Din bank beskriver hur du ska gå tillväga. Det är även till internetbanken som du vänder dig om du har frågor om e-fakturor. Det är viktigt att du loggar in med ditt egna bankid och inte använder någon annans inloggade bankid.

Hyresavin på mejl är också en möjlighet. Vill du att din hyresavi ska mejlas till dig anmäler du din mejladress till vår kundservice. Kontaktuppgifter hittar du under fliken Kontakt på www.mofastab.se/kontakt.

Har du inte möjlighet att ta emot hyresavin på något av de föreslagna sätten kan vi skicka hyresavin till dig per post. Observera att vi har en fakturaavgift på 50 kr på våra pappersfakturor, för att täcka våra administrativa kostnader.

Var ute i god tid!

Hyresfakturor skickas ut kvartalsvis vilket betyder att du måste senast meddela om autogiro under månaderna februari, maj, augusti, och november för att få autogiro till nästkommande kvartal.

För e-faktura kontaktar du banken (se ovan), för autogiro eller mejlfaktura kontaktar du oss.

OBS! Notera att det måste vara samma person på bankkontot som på hyreskontraktet.

Hyran betalas i förskott

Hyran betalas i förskott varje månad. Senast den sista vardagen i månaden ska nästa månads hyra vara inbetald. Tänk på att alltid betala hyran i tid och att överföringen mellan din bank och vår bank ofta tar några dagar.

Olika sätt att betala

Betalningen via autogiro sköts automatiskt av din bank och hyresavin dras normalt den sista vardagen i månaden. Det enda du behöver säkra är att det finns tillräckligt med pengar på kontot den dag hyran ska betalas. Du får endast en avi om din hyra förändras från föregående månad. Vill du betala med autogiro kontaktar du din bank eller laddar ner blanketten från vår hemsida.

Här hittar du blanketten för ansökan om autogiro: https://www.mofastab.se/bostader/blanketter